Peregrinazione

Het leven is een zwerftocht.

Cirque de Navacelles, FrankrijkMijn achtergrond en ontwikkelingsvisie.

Ik ben geboren en getogen op het boerenland op het kantelmoment dat de mechanisatie het werk van de spier- en paardenkracht ging vervangen. Toen nog onwetend dat paarden in m’n bloed zaten. M’n eerste werkzame jaren heb ik in de techniek doorgebracht. Al snel voelend dat er een avontuurlijke geest in mij zat die zich niet liet opsluiten. Dat vond ik in het politievak in de havenstad met al z’n uitdagingen. Als diender midden in de bruisende samenleving en jawel, te paard orde handhaven en boeven vangen. Na een paar jaar de bijzondere avontuur in de begeleiding van de Koninklijke Familie. De wereld als werkterrein. Zichtbaar onzichtbaar zijn. Vorstelijk werk.

Maar het bloed kroop, de paarden bleven trekken. Ik werd manager van de oudste brigade van Nederland, bedrijfsmatig ondernemend en zakelijk leiden van een politie boerderij met 30 paarden en 35 medewerkers met ordehandhaving als specialiteit. Nationaal en internationaal als aanjager de samenwerking bevorderen. Kennis en ervaring delen.

De levensloutering bracht mij naar Limburg. Politiemensen trainen in geweld- en gevaarsbeheersing. Van individuele diender tot grootschalige relbestrijding met een compagnie ME. Ik mocht een specialistisch docententeam in een nieuw, modern politietrainingscentrum ontwikkelen. Weer als landelijk trekpaard. Want wat is nog leuker dan als voerman de richting te zoeken?

Visie
Ontwikkelingsdrive is mijn krachtbron. Zelfgroei door studie, opleiding, training en dag dagelijks nieuwsgierig zwervend onderweg zijn. En de mensen die ik ontmoet met elkaar verbinden, ze uit te dagen om elkaars talenten in complementariteit tot een heel krachtig proces naar top kwaliteit te ontwikkelen.

Dat is ook de essentie in de trainingen die ik verzorg. Vanuit kennis, kunde en vaardigheden reik ik bruikbare modellen en voorbeelden aan. Alle onderdelen die je nodig hebt om zonder oogkleppen op weg te gaan, om te horen met je ogen en te kijken met je oren, leg ik de mogelijkheden voor ieder mens klaar. Stap voor stap, oefening na oefening, toepasbare vaardigheden opbouwen.
In koetsiers-taal: het paard inspannen. Dan komt er een moment dat je op de bok klimt, je paarden in beweging brengend, ga je op weg in de wetenschap dat je alles in je hebt om de problemen van je avontuur goed op te lossen en naar je bestemming onderweg te zijn.

Kenmerkend voor mij is dat ik durf te dromen en m’n dromen waar maak. Daardoor heb ik een rugzak vol met wereldwijde kennis, kunde, leiderschap en managementvaardigheden. Daar propte ik m’n (NLP) coachings-, trainers-, familie-, organisatie- en traumaopstellingen-certificeringen en vele andere opleidingen, bij. Dat zet ik nu allemaal in om samen met jou of jullie onderweg te zijn!

En de paarden… ja, nog steeds ben ik ook daarmee onderweg………